Marele Lac Sărat este "în pericol". Este la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată

  • Marele Lac Sărat din Utah a scăzut la cel mai mic nivel înregistrat vreodată, pentru a doua oară în mai puţin de un an, pe măsură ce o secetă alimentată de schimbările climatice a acaparat vestul ţării.
  • Oficialii din Utah cer acum "acţiuni urgente" pentru a conserva Marele Lac Sărat în contextul în care acesta se află în al treilea an consecutiv de scădere.
4002 afișări
Imaginea articolului Marele Lac Sărat este "în pericol". Este la cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată

Sursa foto: Twitter

Cota apelor de suprafaţă a lacului a scăzut duminică la 4.190 de metri, potrivit datelor furnizate de US Geological Survey, sub recordul anterior stabilit în iulie 2021 şi cel mai scăzut nivel înregistrat vreodată de când a fost măsurat pentru prima dată la mijlocul anilor 1800. 

Este clar că lacul are probleme", a declarat directorul executiv al Departamentului de Resurse Naturale din Utah, Joel Ferry. „Recunoaştem că sunt necesare mai multe acţiuni şi resurse şi lucrăm în mod activ cu numeroasele părţi interesate care apreciază lacul”.

Utilizarea apei şi seceta alimentată de schimbările climatice se află la originea declinului lacului, a declarat David O'Leary, şeful studiilor de investigaţie din cadrul USGS Utah Water Science Center, potrivit CNN.
 
„În orice an, nivelul [Marelui Lac Sărat] va creşte şi va scădea", a declarat O'Leary pentru CNN. „Nivelul lacului creşte atunci când influxurile depăşesc evaporarea şi scade atunci când evaporarea depăşeşte influxurile. Anul trecut, când a fost depăşit anterior minimul istoric, nivelul lacului a scăzut până la jumătatea lunii octombrie înainte de a se stabiliza".
 
Oficialii din domeniul apei spun că au văzut cum evaporarea şi epuizarea apei depăşesc cantitatea de apă care ajunge în lac, spun oficialii. Laura Vernon, coordonatorul Marelui Lac Sărat din cadrul Departamentului de Resurse Naturale din Utah, a declarat că, în mod ideal, aceştia ar dori să vadă lacul crescând cu cel puţin 1.5 metri în fiecare an pentru a compensa cantitatea de apă pe care o pierde în mod obişnuit.
 
Scăderea Marelui Lac Sărat prezintă "numeroase efecte potenţiale", în special asupra economiei, a spus Vernon. De la industria minerală la industria recoltei, precum şi la industria de recreere, Marele Lac Sărat contribuie cu 1,3 miliarde de dolari la economia anuală, potrivit unei evaluări de stat. Dacă lacul continuă să se scadă, preţul economic ar fi cuprins între 1,7 şi 2,2 miliarde de dolari în fiecare an.
 
Vernon a mai precizat că, întrucât lacul contribuie cu aproximativ 7.7000 de locuri de muncă la economia locală, cel puţin 6.500 de persoane din Utah şi-ar putea pierde locurile de muncă dacă lacul ar seca.
 
„Suntem conştienţi de nivelul scăzut al lacului şi anticipăm că acesta va continua să scadă în lunile de vară", a spus ea. „Schimbările nu se vor întâmpla peste noapte, dar sperăm că putem face unele schimbări care vor aduce mai multă apă în lac”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici