Marian Lupu îl depăşeşte pe Voronin în ceea ce priveşte încrederea populaţiei

Marian Lupu, candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană la preşedinţia R. Moldova, îl depăşeşte pe fostul preşedinte Vladimir Voronin în ceea ce priveşte încrederea populaţiei, arată un sondaj IMAS, publicat joi şi citat de site-ul Unimedia.md.

17 afișări
Imaginea articolului Marian Lupu îl depăşeşte pe Voronin în ceea ce priveşte încrederea populaţiei

Marian Lupu îl depăşeşte pe Voronin în ceea ce priveşte încrederea populaţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Trei dintre partidele Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) ar obţine 53 de mandate în Parlamentul de la Chişinău, în timp ce unul nu ar mai intra în Legislativ, iar Partidul Comuniştilor (PCRM) ar obţine tot 48 de mandate.

Conform studiului, Partidul Democrat (PD) ar obţine astfel 20 de mandate, Partidul Liberal-Democrat (PLDM) 17 şi Partidul Liberal (PL) 16. Alianţa "Moldova Noastră" (AMN) nu ar trece pragul electoral.

Potrivit sondajului, PCRM ar acumula 29 la sută dintre voturile alegătorilor, PD 12,7 la sută, PLDM 10,2 la sută, PL 9,8 la sută, iar AMN doar 2,3 procente.

În ceea ce priveşte încrederea populaţiei în personalităţile politice, studiul arată că Marian Lupu îl depăşeşte cu 7 puncte procentuale pe Vladimir Voronin, iar Vlad Filat se află la numai 5 puncte în urma fostului şef al statului.

Marian Lupu este simpatizat de 47 la sută dintre moldoveni, fiind urmat de Vladimir Voronin cu 40 de procente, Vlad Filat cu 35 la sută, fostul premier Zinaida Greceanîi (33 la sută), primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă (32 la sută), Mihai Ghimpu (24 la sută) şi Serafim Urechean (15 procente).

Este pentru prima dată în ultimii opt ani când Vladimir Voronin este depăşit de un alt politician în topul încrederii populaţiei.

Sondajul a fost realizat în perioada 11 - 29 octombrie pe un eşantion de 1.070 de persoane şi are o marjă de eroare de 3 procente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici