Video Marile economii pun în balanţă sănătatea şi banii. În Occident se cere reluarea activităţii

  • Marile economii fac pregătiri pentru a ieşi din carantină
  • Austria a anunţat că magazinele se vor redeschide treptat de lunea viitoare
  • Italia, ţara cu cei mai mulţi morţi din cauza virusului, are un plan pentru ieşirea din carantină
7962 afișări

Dacă stai acasă şi nu munceşti, poate că te simţi ca în concediu. Dar atunci când carantina te lasă fără venituri începi să-ţi pierzi răbdarea. Aşa că pui în balanţă două dintre cele mai importante nevoi: banii şi sănătatea. Şi trebuie să faci o alegere. Cam aşa fac şi ţările care au probleme economice pe fondul pandemiei. Austria a anunţat deja că anumite sectoare se vor redeschide treptat începând de luni. Şi Franţa face paşi pentru reluarea ritumului normal de lucru.  

Bruno Le Maire, ministrul francez de Finanţe: În Europa şi în întreaga lume, recuperarea economică va fi de durată, anevoioasă, dificilă şi costisitoare. Nu va exista o soluţie miraculoasă. 

Donald Trump a fost primul lider care a pledat pentru redeschiderea cât mai rapidă a economiei. Ar fi vrut să o poată face imediat după Paşte, însă explozia de infectări din ţară i-a amânat planurile.

Donald Trump, preşedintele SUA: Vrem să punem capăt acestui război. Trebuie să ne întoarcem la muncă. Trebuie să o facem, trebuie să redeschidem ţara.

Paşi timizi pentru redeschiderea economiilor fac şi Italia şi Spania, ţările în care coronavirusul a făcut cei mai mulţi morţi. Costurile măsurilor de carantină impuse la nivel mondial sunt greu de estimat în acest moment. Marea Britanie a anunţat că pierde peste 2,7 miliarde de dolari pe zi. Producătorii de maşini din Europa şi America de Nord spun că se pregătesc pentru pierderi de peste 100 de miliarde de dolari, dacă ambele continente rămân în izolare până la sfărşitul lunii, iar operatorii aerieni, unul dintre sectoarele cele mai lovite de pandemia de coroanvirus, estimează pierderile la 113 miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici