Marina Militară italiană a salvat peste o mie de imigranţi în ultimele două zile

Marina Militară italiană a anunţat vineri că a salvat în ultimele două zile peste o mie de imigranţi care încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa.

99 afișări
Imaginea articolului Marina Militară italiană a salvat peste o mie de imigranţi în ultimele două zile

Marina Militară italiană a salvat peste o mie de imigranţi în ultimele două zile

Operaţiunile de salvare, efectuate de dispozitivul militar mobilizat de Italia în Marea Mediteraneană în cadrul "Mare Nostrum", s-au încheiat în cursul nopţii, în largul Insulei Lampedusa (sud).

Potrivit unui comunicat al Marinei Militare, 233 de refugiaţi au fost recuperaţi miercuri seară, iar alţi 823 joi seară, dintre care 30 sunt femei şi 46 minori, a precizat aceeaşi sursă.

Şase nave militare şi elicoptere au fost implicate în aceste operaţiuni.

Refugiaţii provin în mare parte din Egipt, Irak, Pakistan şi din Tunisia. Ei urmează să ajungă sâmbătă în portul sicilian Augusta.

Mii de imigranţi, provenind din Africa Subsahariană, dar şi din Orientul Mijlociu şi Asia Centrală încearcă în fiecare an să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în ţări UE.

La începutul lunii octombrie, cel puţin 400 de persoane, printre care femei şi copii, au murit în două naufragii produse în apropierea Insulei Lampedusa, principala poartă de intrare în Europa a imigranţilor din Africa.

Confruntându-se cu un aflux de imigranţi şi pentru a evita repetarea unor drame precum cele survenite în apropiere de Lampedusa, Guvernul italian a lansat la jumătatea lunii octombrie operaţiunea "Mare Nostrum", care vizează consolidarea dispozitivului militar în zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici