Marina SUA a alimentat pentru prima dată o aeronavă în zbor cu ajutorul unei drone

  • Drona a transferat combustibil către un F/A-18 Super Hornet.
  • Boeing a obţinut un contract cu Departamentul Apărării al Statelor Unite în 2018 în valoare de 805 milioane de dolari pentru dezvoltarea avionului.
  • În 2013, un prototip de dronă stealth, X-47B, a aterizat pentru prima dată pe un portavion american.
952 afișări
Imaginea articolului Marina SUA a alimentat pentru prima dată o aeronavă în zbor cu ajutorul unei drone

Foto: Profimedia

Marina SUA a folosit pentru prima oară un avion Boeing fără pilot, MQ-25 T1, pentru a alimenta în zbor un avion de luptă, a anunţat producătorul american, luni (7 iunie), notează Le Figaro. 
 
În timpul unui zbor de testare din 4 iunie, drona a transferat combustibil către un F/A-18 Super Hornet, „demonstrând capacitatea MQ-25 Stingray de a-şi îndeplini principala misiune de realimentare în zbor,” explică grupul într-un comunicat.
 
T1 realizase deja 25 de zboruri test, evaluând atât aerodinamica aeronavei, cât şi sistemul de alimentare cu combustibil în zbor. Acesta va fi trimis până la sfârşitul anului pe un portavion din Norfolk, Virginia, pentru teste suplimentare. În cele din urmă, acesta trebuie să îndeplinească rolul de alimentator, lansat şi recuperat de un portavion, jucat în prezent de F/A-18, „permiţând o mai bună utilizare a avioanelor de luptă şi contribuind la extinderea gamei de escadrile aeriene a portavionului,” adaugă producătorul.
 
Boeing a obţinut un contract cu Departamentul Apărării al Statelor Unite în 2018 în valoare de 805 milioane de dolari pentru dezvoltarea avionului, care marchează o nouă etapă în integrarea dronelor în activităţi militare din ce în ce mai des. În 2013, un prototip de dronă stealth, X-47B, a aterizat pentru prima dată pe un portavion american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici