Marinar, căutat după ce a avertizat asupra siguranţei submarinelor Trident

Marina britanică anchetează acuzaţiile cu privire la siguranţa submarinelor Trident, aduse de unul dintre membrii săi care între timp a fugit, relatează Sky News, în pagina electronică.

499 afișări
Imaginea articolului Marinar, căutat după ce a avertizat asupra siguranţei submarinelor Trident

Marinar, căutat după ce a avertizat asupra siguranţei submarinelor Trident (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un marinar, William NcNeilly, a postat online un document care critică măsurile de securitate ce vizează programul de submarine Trident. McNeilly, care susţine că este inginer tehnician de submarin şi a fost în patrulă cu HMS Victorious în acest an, a descris programul ca "un dezastru gata să se producă".

El susţine că există riscuri de incendiu şi scurgeri la bordul submarinelor, adăugând că testele de securitate sunt inadecvate atunci când submarinele se află la doc în Faslane.

"Scopul meu este să ofer o imagine de ansamblu a ceea ce am văzut şi să distrug imaginea falsă a unui sistem perfect pe care o au cei mai mulţi", afirmă el.

Marina a confirmat că McNeilly este membru al unuia dintre serviciile navale şi că este "îngrijorată în legătură cu locul unde se află acesta şi cu starea sa".

Marina a respins însă acuzaţiile, afirmând că acestea sunt "nişte opinii personale subiective şi nefondate, făcute de o persoană din eşalonul inferior".

"Marina britanică tratează extrem de serios securitatea ţării şi siguranţa nucleară şi anchetăm atât subiectul, cât şi publicarea neautorizată a acestui document", a precizat o purtătoare de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici