Marinarii celor două nave britanice capturate de piraţi, între care şi români, sunt în stare bună

Echipajele celor două nave britanice Asian Glory şi St. James Park, capturate de piraţii somalezi şi la bordul cărora se află şi marinari români, sunt în stare bună, a anunţat compania armatoare Zodiac Maritime Agenciei ltd., afirmând că menţine contactul cu acestea.

21 afișări
Imaginea articolului Marinarii celor două nave britanice capturate de piraţi, între care şi români, sunt în stare bună

Marinarii celor două nave britanice capturate de piraţi, între care şi români, sunt în stare bună (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Avem o comunicare regulată" cu cele două nave, precizează compania pe site-ul său de Interent. "Am înţeles că echipajul este stare bună, iar prioritatea noastră este întoarcerea marinarilor şi a navei cât mai repede şi în siguranţă", continuă compania.

Asian Glory, care transporta maşini din Singapore către portul Jeddah din Arabia Saudită şi naviga sub pavilion britanic, a fost deturnată în seara de 1 ianuarie, la peste 600 de mile maritime de coastele Somaliei, în afara zonei de acţiune a forţei navale europene din zonă. Nava are un echipaj format din 25 de persoane - opt bulgari, zece ucraineni, cinci indieni şi doi români.

St. James Park transporta substanţe chimice din Spania către Thailanda şi a fost deturnată în data de 28 decembrie. La bordul vasului se află 26 de membri ai echipajului - ruşi, indieni, bulgari, filipinezi, turci, ucraineni, români, un polonez şi un georgian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici