Marine Le Pen doreşte ca tatăl ei "să nu mai vorbească în numele" Frontului Naţional

Preşedinta Frntului Naţional (FN, extremă dreapta) Marine Le Pen a declarat duminică, într-o emisiune Europe1-Le Monde-iTELE, că tatăl ei, Jean-Marie Le Pen, preşedintele de onoare al partidului, este necesar "să nu mai poată vorbi în numele Frontului Naţional", relatează AFP în pagina electronică.

131 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen doreşte ca tatăl ei "să nu mai vorbească în numele" Frontului Naţional

Marine Le Pen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Jean-Marie Le Pen nu trebuie să mai poată să vorbească în numele Frontului Naţional. Afirmaţiile sale sunt contrare liniei stabilite a partidului", a declarat preşedinta FN. "Nu trebuie ca afirmaţiile sale să angajeze partidul", a adăugat ea.

Preşedintele de onoare al mişcării al cărei cofondator este, Jean-Marie Le Pen şi-a multiplicat provocările, reafirmându-şi la începutul lui aprilie poziţia cu privire la camerele de gazare, pe care le consideră un "detaliu" al istoriei, l-a apărat pe mareşalul Pétain şi "lumea albă" şi a criticat democraţia ca sistem politic.

De asemenea, la 1 mai el a urcat la tribună pentru a saluta mulţimea înaintea discursului fiicei sale, în pofida faptului că nu era invitat.

"Ultimele sale acţiuni sunt inadmisibile", a tranşat Marine Le Pen. "Cred că-şi depăşeşte complet prerogativele pe care i le oferă statutul său personal", a adăugat ea.

"Am sentimentul că nu suportă ca Frontul Naţional să continue să existe, dacă nu mai este el la conducere", a apreciat ea. "Regret acest lucru, evident că-l regret", a continuat ea.

Aceste declaraţii dure au fost făcute cu o zi înainte de convocarea lui Jean-Marie Le Pen în faţa Biroului Executiv al FN, cea mai înaltă instanţă disciplinară a partidului, cu scopul de a analiza eventuale sancţiuni împotriva lui.

"Ceea ce doresc eu este ca voinţa membrilor Frontului Naţional să fie respectată", a declarat Marine Le Pen.

Ea a denunţat duminică şi "agresiunea inadmisibilă" comisă asupra reuniunii FN de 1 mai, la Paris, de către "aceste harpii obscene" din cadrul Femen. "Am fost victima unei agresiuni inadmisibile, de două ori pe 1 mai, din partea acestor harpii obscene", a declarat ea în emisiunea la care a fost invitată.

Trei activiste din cadrul mişcării feministe Femen au ieşit topless în balconul din Piaţa Operei, la Paris, întrerupând timp de cinci minute discursul susţinut de către Marine Le Pen, după care au fost evacuate cu forţa. Un pic mai devreme, alte activiste au perturbat o ceremonie de depunere de jerbe la statuia lui Jeanne d'Arc.

Aceste activiste Femen "au trântit la pământ jerba pe care o depuneam drept omagiu pentru Jeanne d'Arc, un gest puţin contradictoriu atunci când eşti feministă, şi au încercat să o împiedice pe preşedinta celei mai importante mişcări din Franţa, fostă candidată în alegerile prezidenţiale, să vorbească în cadrul unei manifestaţii care este organizată de aproape 30 de ani, iar toate acestea cu nişte mijloace odioase, cu saluturi naziste, urlând la megafoane", a continuat preşedinta FN.

"Noi eram cei agresaţi, ele erau agresoarele", a insistat ea.

Marine Le Pen a acuzat "calasa politico-mediatică" de faptul că a "încercat să justifice acest lucru, această atingere adusă libertăţii de exprimare şi de manifestaţie, să justifice aceste injurii, această violenţă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici