Marine Le Pen susţine că este victima unei "sentinţe" din partea băncilor, cu scop politic

Marine Le Pen, liderul partidului naţionalist francez Frontul Naţional, a acuzat, miercuri, două bănci din Franţa că au impus o "sentinţă" cu scop politic, prin închiderea conturilor bancare ale partidului şi ale ei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

192 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen susţine că este victima unei "sentinţe" din partea băncilor, cu scop politic

Marine Le Pen susţine că este victima unei "sentinţe" din partea băncilor, cu scop politic

"Aceasta este o încercare de sufocare a unui partid de opoziţie şi niciun democrat nu ar trebui să accepte situaţia", a spus Le Pen, care a lansat un apel de susţinere către preşedintele Emmanuel Macron şi celelalte partide politice.

Marine Le Pen a anunţat că va acţiona în instanţă banca Societe Generale şi subsidiara acesteia Credit du Nord, pentru închiderea conturilor Frontului Naţional, precum şi HSBC pentru închiderea contului personal.

Băncile au precizat că au acţionat în cadrul normelor legale, dar au refuzat să ofere detalii suplimentare invocând clauze de confidenţialitate. "Deciziile de a deschide sau închide un cont bancar depind în mod exclusiv de motive bancare ... fără a lua în considerare factori politici", a transmis Societe Generale.

Marine Le Pen a înregistrat un eşec în cadrul alegerilor prezidenţiale din acest an şi a acuzat băncile din Franţa că sunt părtinitoare din punct de vedere politic, întrucât au refuzat să ofere credite pentru finanţarea campaniei electorale.

Băncile din Franţa au dreptul să închidă conturi, cu o notificare în avans şi fără a motiva decizia. Cu toate acestea, deţinerea unui cont este un drept al oricărui cetăţean, care poate cere băncii naţionale Banque de France să desemneze o instituţie bancară care să deschidă contul respectiv. Dar banca desemnată poate alege să limiteze utilizarea contului doar pentru serviciile de bază.

Formaţiunea de extremă dreaptă Frontul Naţional se confruntă cu probleme grave de finanţare, după ce a cheltuit 12,5 milioane de euro pentru alegerile prezidenţiale din acest an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici