Mark Esper, şeful Penatgonului, afirmă că SUA nu vor "reacţiona exagerat" la testele militare nord-coreene

Mark Esper, secretarul american al Apărării, a declarat marţi că Statele Unite nu vor "reacţiona în mod exagerat" la testele cu rachete efectuate de Coreea de Nord în ultimele săptămâni, informează postul CBS News.

256 afișări
Imaginea articolului Mark Esper, şeful Penatgonului, afirmă că SUA nu vor "reacţiona exagerat" la testele militare nord-coreene

Mark Esper, şeful Penatgonului, afirmă că SUA nu vor "reacţiona exagerat" la testele militare nord-coreene

"Cheia este să menţinem uşa deschisă pentru diplomaţie (...) nu vom reacţiona prea mult la aceste lucruri, dar le monitorizăm, le urmărim îndeaproape şi ştim ce se întâmplă", a declarat Esper.

Oficialul american a adăugat că rachetele lansate marţi dimineaţă de regimul nord-coreean erau cu rază scurtă de acţiune şi a precizat că va discuta despre Coreea de Nord cu omologii săi din Japonia şi Coreea de Nord în cursul vizitei sale în cele două ţări.

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au întâlnit pe data de 30 iunie, ocazie cu care au convenit să reia negocierile, însă Phenianul a acuzat Statele Unite de încălcarea unei promisiuni prin planificarea de exerciţii militare cu Coreea de Sud şi a avertizat că exerciţiile ar putea afecta discuţiile.

Proiectilele au fost lansate la o zi după startul unui exerciţiu militar comun al forţelor sud-coreene şi americane.

La scurt timp după lansarea proiectilelor, Ministerul nord-coreean de Externe a transmis că, în cazul în care exerciţiul va continua, Phenianul "va fi obligat să căuta o nouă cale", relatează publicaţia The Japan Times.

Phenianul a mai afirmat că exerciţiul militar comun forţelor sud-coreene şi americane constituie o "încălcare flagrantă" a eforturilor în direcţia păcii în Peninsula Coreea şi indică lipsa "voinţei politice" din partea Coreei de Sud şi Statelor Unite pentru îmbunătăţirea relaţiilor.

Esper a afirmat că exerciţiile militare SUA-Coreea de Nord, ce poartă numele Dong Maeng şi care sunt în mare parte simulări computerizate, sunt în curs de desfăşurare şi nu există niciun plan să fie modificate viitoarele manevre militare cu Seulul.

Regimul de la Phenian a efectuat în ultimele săptămâni mai multe teste militare, inclusiv cu rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, în contextul impasului în negocierile cu Statele Unite.

Taguri:
sua,
rachete,
coreea

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici