Marocul îşi sporeşte securitatea cu un nou dispozitiv

Marocul a anunţat sâmbătă că îşi sporeşte securitatea cu un nou dispozitiv, "Hadar", creat atât "pentru a lupta împotriva diferitor tipuri de ameninţări care apasă asupra regatului", cât şi pentru "a proteja "cetăţenii şi vizitatorii străini".

458 afișări
Imaginea articolului Marocul îşi sporeşte securitatea cu un nou dispozitiv

Marocul îşi sporeşte securitatea cu un nou dispozitiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost făcut de către ministrul de Interne, Mohamed Hassad, în cursul unei reuniuni cu oficiali de rang înalt "consacrate examinării măsurilor de securitate mobilizate" în aeroporturile din regat.

Acest nou dispozitiv, care "va acoperi diferite locuri sensibile" din ţară, va integra "forţele armate regale, jandarmeria regală, poliţia şi forţele auxiliare", a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Textul nu menţionează "ameninţările" vizate, dar Rabatul nu şi-a ascuns în ultimele luni îngrijorarea faţă de înrolarea a peste 2.000 de cetăţeni marocani în grupări jihadiste, între care Stat Islamic (SI) în Irak şi Siria.

Marocul a anunţat deja, în iulie, un pachet de consolidare a măsurilor de securitate.

Măsuri au fost luate pentru "a asigura" atât "securitatea cetăţenilor şi bunurilor lor", cât şi cea a unor "sectoare publice strategice", a precizat la acea vreme Hassad.

Autorităţile marocane anunţă frecvent destructurarea unor "celule teroriste". Joi, noi condamnări pentru "terorism" au fost pronunţate, cinci persoane primind patru ani de închisoare, potrivit agenţiei MAP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici