Video Marş de amploare în Chişinău. 50.000 de oameni au cerut unirea Moldovei cu România - VIDEO

Zeci de mii de persoane s-au adunat în faţa Teatrului de Operă şi Balet din centrul capitalei Chişinău pentru a participa la un marş de amploare care a celebrat 98 de ani de când Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, relatează publika.md.

8352 afișări

Potrivit organizatorilor, peste 50.000 de persoane au participat la marşul de duminică din capitala Chişinău, printre care reprezentanţi ai Diasporei Unioniste şi invitaţi din România.

Manifestanţii s-au deplasat din centrul capitalei până la gară. Marşul ar fi început după ora 13.00.

Demonstranţii au scandat "Trăiască, trăiască, trăiască, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!" şi "Unire!", potrivit publika.md.

În timpul marşului, veteranii au depus flori la monumentul Eroilor din faţa Ministerului Afacerilor Interne.

Pe data de 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, dar, în iunie 1940, Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov.

Tot duminică a fost constituit Sfatul Ţării doi, format din 101 membri, având responsabilitatea de a pregăti unirea Republicii Moldova cu România până în 2018.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici