Marş şi miting la Budapesta împotriva amendării politicii migrării propuse de Guvern

Un marş şi o demonstraţie au avut loc miercuri seara la Budapesta, în semn de susţinere faţă de imigranţi şi împotriva unor proiecte ale Guvernului condus de Viktor Orban de amendare a politicii migraţiei, care urmează să fie dezbătute în Parlament vineri.

362 afișări
Imaginea articolului Marş şi miting la Budapesta împotriva amendării politicii migrării propuse de Guvern

Marş şi miting la Budapesta împotriva amendării politicii migrării propuse de Guvern

Demonstraţia a început la Gara Nyugati, iar participanţii au mărşăluit către piaţa din faţa Parlamentului.

Zsuzsanna Zsohar, o activistă din cadrul asociaţiei Migration Aid, organizatoarea protestelor, a îndemnat Guvernul, într-un discurs suţinut în faţa protestatarilor, să oprească "măsurile de vitrină şi de escaladare a fricii" în legătură cu criza refugiaţilor.

Organizaţia a putut să ajute aproximativ 70.000 de persoane, în ultimele zece săptămâni, mulţumită celor peste 100 de activişti şi miilor de oameni care au făcut donaţii pentru această cauză, a declarat Zsohar.

Ea a cerut Guvernului să înceteze "demonizarea" oamenilor, deoarece "nu există oameni ilegali" sau vinovaţi colectiv. Ea a îndemnat totodată Executivul condus de Orban să participe în mod activ la politicile de integrare ale Uniunii Europene (UE).

Zsohar a denunţat proiectele de amendamente drept "44 de pagini de inumanitate pură" şi a spus că, spre exemplu, acestea permit poliţiei să intre în casa oricărei persoane pe care o suspectează că "ascunde imigranţi".

"Eu nu ascund imigranţi. Ei sunt invitaţii mei", a subliniat ea, îndemnându-i pe parlamentari să viziteze zonele de tranzit şi taberele izolate de refugiaţi.

O nouă demonstraţie împotriva adoptării amendamentelor urmează să fie organizată joi, a anunţat ea.

Protestele s-au desfăşurat sub sloganul "Nu în numele meu", care exprimă opoziţia faţă de modificarea legislaţiei, ce urmează să aibă loc vineri în Parlament.

Protestul s-a încheiat în timp ce participanţii depuneau flori la Legislativ, în onoarea refugiaţilor.

Politicieni din cadrul partidelor de opoziţie Dialog pentru Ungaria (PM), Egyutt şi Socialist au participat la demonstraţie, potrivit unui corespondent MTI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici