Martorii lui Iehova, pe „lista neagră” în Rusia. Un pensionar rus a primit cea mai dură pedeapsă de până acum, pentru discuţii biblice pe Zoom

  • Un tribunal rus a condamnat un pensionar pentru că este martor al lui Iehova
  • Alexander Ivshin va sta 7,5 ani în inchisoare pentru găzduire de discuţii biblice
  • Pensionarul rus are cea mai dură pedeapsă dată până acum Martorilor lui Iehova
  • Rusia a egalat Martorii lui Iehova cu extremiştii şi i-a interzis în 2017
  • Până acum, Rusia a condamnat pentru extremism peste 400 de martori ai lui Iehova
14777 afișări
Imaginea articolului Martorii lui Iehova, pe „lista neagră” în Rusia. Un pensionar rus a primit cea mai dură pedeapsă de până acum, pentru discuţii biblice pe Zoom

FOTO: Profimedia

Un tribunal din regiunea Krasnodar, Federaţia Rusă, a dat cea mai mare pedeapsă unui martor al lui Iehova, acuzat de extremism. Alexander Ivshin, un pensionar rus de 63 de ani, urmează să-şi petreacă următorii 7 ani şi 6 luni într-un penitenciar de tip colonie pentru că a găzduit discuţii biblice pe ZOOM. 
 
„Poziţia mea de viaţă se bazează pe principii biblice în care nu există extremism sau violenţă”, a declarat Alexander Ivshin, potrivit themoscowtimes.com.
 
Pensionarul rus a fost arestat l-a începutul pandemiei, în timpul unor raiduri ale poliţiei din regiunea Krasnodar asupra martorilor lui Iehova. În ultimul cuvânt din faţa judecătorului, pensionarul i-a spus că „nu sunt judecat pentru extremism, ci pentru că pur şi simplu continui să practic religia paşnică a Martorilor lui Iehova”.
 
Ivshin este a unsprezecea persoană condamnată să ispăşească pedeapsă reală în penitenciar. În 2017, Rusia a egalat Martorii lui Iehova cu extremiştii şi a interzis confesiunea religioasă pe teritoriul său. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici