Masa în oraş, un „lux” pe care pandemia de COVID-19 nu îl mai permite. De azi, restaurantele din New York se închid la interior

  • Servirea meselor în interiorul restaurantelor nu mai este permisă de azi în New York
  • Decizia a fost luată de guvernator în speranţa că răspândirea virusului se va reduce
  • Mâncarea se va servi în aer liber sau în regim take away
290 afișări
Imaginea articolului Masa în oraş, un „lux” pe care pandemia de COVID-19 nu îl mai permite. De azi, restaurantele din New York se închid la interior

Adio mese în restaurant. Locuitorii din New York nu mai pot ieşi la cină în oraş. Guvernatorul a luat decizia de a opri servirea meselor în interiorul restaurantelor în speranţa că răspândirea virusului SARS-CoV-2 va fi redusă. Măsura a intrat astăzi în vigoare, iar proprietarii localurilor au fost deloc încântaţi.

„Asta nu e pentru că te îmbolnăveşti în restaurante. Acest lucru se datorează faptului că nu putem controla oamenii să stea departe unul de celălalt", spune Gianna Cerbone, proprietar de restaurant.

„Nu m-am simţit confortabil când am auzit că părinţii mei mănâncă în mod regulat în interior, aşa că înţeleg. Dar este doar un moment dificil”, consideră Mike Sadolinski.

Guvernatorul a spus că pune capăt meselor din interior din cauza creşterii spitalizărilor în cele cinci cartiere şi a creşterii ratei de transmitere.Vestea a venit în timp ce Asociaţia Restaurantului din New York spunea că 54% dintre restaurante nu cred că vor supravieţui în următoarele şase luni fără ajutor federal. Unul din şase restaurante din New York au închis deja. Guvernatorul a insistat că restaurantele pot face totuşi bani din mese în aer liber, mâncare şi livrare. El a subliniat, de asemenea, că pierderile lor sunt şi pierderile sale din impozitul pe vânzări de stat.

„Pentru fiecare dolar pe care îl pierde o afacere, pierdem un procent. Deci calibrarea noastră reprezintă cât mai multă activitate economică în ceea ce priveşte sănătatea publică şi riscul”, a declarat Andrew Cuomo, guvernator New York.

Oficialii statului au descoperit că 74% din numărul de infectări se datorează adunărilor gospodăreşti şi 1.43% celor din baruri şi restaurante. Ieşirile în spaţii închise din oraş sunt considerate a cincea cauză de infecţii. Saloane de coafură şi unităţi de îngrijire personală au o marjă de 0,14%, iar sălile de sport, 0,06%. Ele vor avea permisiunea de a rămâne deschise.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici