MASACRU în Connecticut: 26 de MORŢI, între care 20 de COPII, într-un atac armat. Autorul atacului, un copil crescut în suburbii şi cu părinţi divorţaţi - VIDEO

Douăzeci şi şase de persoane, dintre care 20 de copii au fost ucise, vineri dimineaţa, într-o şcoală primară din Connecticut (nord-est), într-unul dintre cele mai grave masacre comise vreodată într-o instituţie şcoală din Statele Unite, devenit imediat o dramă naţională. Autorului atacului, Adam Lanza, a fost un copil crescut în suburbii şi ai cărui părinţi erau divorţaţi, dar care la vârsta de 20 de ani locuia în continuare cu mama sa.

10886 afișări
Imaginea articolului MASACRU în Connecticut: 26 de MORŢI, între care 20 de COPII, într-un atac armat. Autorul atacului, un copil crescut în suburbii şi cu părinţi divorţaţi - VIDEO

ATAC ARMAT într-o şcoală din Connecticut: 20 de morţi, între care ZECE COPII (Imagine: CNN)

UPDATE 21:40 - Autorul ar fi avut o altercaţie la şcoală, cu câteva zile înaintea atacului

Adam Lanza ar fi avut o altercaţie cu unele persoane la şcoala Sandy Hook din Newtown, în statul american Connecticut, cu câteva zile înainte de atac, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate pentru CNN.

UPDATE 18:38 - Autorul a intrat în şcoală prin folosirea forţei

UPDATE 13:02 - Autorul atacului , un copil crescut cu părinţi divorţaţi. Se pare că suferea de autism

Adam Lanza din Newtown, Connecticut, a fost un copil crescut în suburbii şi ai cărui părinţi erau divorţaţi, dar care la vârsta de 20 de ani locuia în continuare cu mama sa.

UPDATE 12:47 - Ponta i-a transmis o scrisoare de condoleanţe lui Obama

UPDATE 12:25 - Obama, extrem de emoţionat, cere "acţiuni semnificative"

Preşedintele Barack Obama, extrem de emoţionat, a făcut apel, vineri, să se adopte "acţiuni semnificative" pentru a se împiedica pe viitor incidente armate precum cel soldat cu moartea a 27 de persoane, dintre care 20 de copii, într-o şcoală din Connecticut.

UPDATE 10:49 - CRONOLOGIE: Cele mai sângeroase incidente armate din instituţiile şcolare şi universitare

Posturile americane de televiziune l-au identificat într-o primă fază pe atacator în persoana lui Ryan Lanza, în vârstă de 24 de ani. În cursul după amiezii însă, ele au revenit asupra identităţii, afirmând că atacatorul, găsit mort în şcoală, potrivit poliţiei, se numea de fapt Adam Lanza şi avea 20 de ani.

Ryan Lanza ar fi de fapt fratele ucigaşului, potrivit presei americane. Postul de televiziune CBS a filmat arestarea lui Ryan Lanza, care în prezent este interogat de poliţie.

Conform postului CBS, bilanţul atacului este de cel puţin 27 de morţi, dintre care 18 copii. Acest bilanţ încă nu a fost confirmat de poliţie.

Trei dintre persoanele rănite sunt în stare gravă.

Asupra presupusului agresor, care a fost împuşcat mortal, au fost găsite două arme de foc. Nu se ştie cu certitudine dacă agresorul a fost ucis sau s-a sinucis, potrivit CNN.

Un incident armat a avut loc, vineri dimineaţă, la o şcoală generală din oraşul american Newtown, în statul Connecticut.

Poliţia a fost chemată de urgenţă, vineri la ora locală 9.40 (16.40, ora României), la şcoala generală "Sandy Hook" din Newtown. Conform publicaţiei The Hartford Courant, citată de postul NBC, un agresor înarmat a intrat în clădirea principală a şcolii. Un agent de poliţie a scos din şcoală un elev care prezenta plăgi prin împuşcare şi care era în stare gravă.

Şcoala are 39 de profesori şi aproximativ 650 de elevi. Zeci de agenţi de poliţie au ocupat poziţii în jurul şcolii, iar restul instituţiilor de învăţământ din district au fost închise.

Autorul atacului ar fi tatăl unui elev, un bărbat în vârstă de 20 de ani originar din statul New Jersey. Bărbatul a pătruns în şcoală cu două arme de foc, îmbrăcat în negru şi având o vestă antiglonţ. Cadavrul presupusului atacator zace într-o sală de clasă.

Printre victime se numără membri ai conducerii şcolii din New Town, oraş situat la aproximativ 100 de kilometri nord de New York.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici