Masca nu mai este obligatorie în America, pentru cei vaccinaţi

  • Americanii vaccinaţi pot să renunţe la mască dacă sunt vaccinaţi împotriva COVID-19, conform celor de la CDC (Centrul pentru prevenirea bolilor).
  • Oficialii recomandă, totuşi, purtarea măştii în spaţiile aglomerate.
  • Noile reguli anunţate de CDC vor fi valabile în toate statele Americii.
879 afișări
Imaginea articolului Masca nu mai este obligatorie în America, pentru cei vaccinaţi

Masca nu mai este obligatorie în America, pentru cei vaccinaţi

Americanii care au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 nu mai sunt nevoiţi să poarte masca în aer liber, decât dacă se află în mulţime, au declarat oficialii CDC (Centrul pentru prevenirea bolilor), conform abc News.

”Dacă aţi primit ambele doze de vaccin şi doriţi să participaţi la o întâlnire cu persoane atât vaccinate, cât şi nevaccinate, datele arată că este în regulă pentru dumneavoastră să nu purtaţi masca, veţi fi în siguranţă. Cu toate acestea, recomandarea noastră este ca toată lumea să poarte masca în spaţiile aglomerate, pe stadioane sau la concerte”, susţine Rochelle Walensky, directorul CDC.

Cei de la CDC susţin că este în regulă şi pentru persoanele nevaccinate să participe la ”mici adunări” în aer liber şi să nu poarte mască, atâta timp cât sunt în prezenţa unor persoane vaccinate. Dacă grupul este format din persoane nevaccinate, atunci participanţii ar trebui să poarte mască.

La sfârşitul discursului, Walensky a ţinut să precizeze că o persoană este considerată vaccinată numai la două săptămâni după ce a primit ambele doze ale vaccinului.

Conform datelor CDC, 42.5% din populaţia Statelor Unite, adică peste 140 de milioane de persoane, au fost vaccinate cu cel puţin o doză din cele 3 vaccinuri autorizate (Pfizer-BioNtech, Moderna sau Johnson&Johnson).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici