Măsură disperată: China curăţă, efectiv, banii pentru a combate virusul COVID-19

Banca centrală chineză a anunţat, într-o conferinţă de presă, că va începe curăţarea efectivă a banilor aflaţi în circulaţie pentru a opri răspândirea coronavirusului COVID-19, transmite publicaţia Quartz.

9728 afișări
Imaginea articolului Măsură disperată: China curăţă, efectiv, banii pentru a combate virusul COVID-19

Măsură disperată: China curăţă, efectiv, banii pentru a combate virusul COVID-19

Este o măsură extremă, dar care se poate dovedi eficientă. Bancnotele şi monedele sunt unele dintre cele mai murdare obiecte. Un studiu din 2017, efectuat pe bancnote de 1 dolar în New York, a arătat că acestea aveau 397 de specii de bacterii pe ele.

Banii pot fi curăţaţi cu lumină ultravioletă sau la temperaturi ridicate. COVID-19 poate fi eliminat şi cu dezinfectanţi comuni.

Atunci când va fi posibil, a anunţat banca centrală din China, vor fi introduse noi bancnote în circulaţie.

Măsura vine într-un moment dificil pentru economia Chinei. Preşedintele Xi Jinping i-a avertizat pe oficialii comunişti că măsurile luate împotriva coronavirusului au mers prea departe şi ameninţă economia ţării, transmite agenţia Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici