Măsuri de securitate sporite la o staţie de metrou din Los Angeles, în urma unei ameninţări cu bombă

O ameninţare cu bombă lansată din străinătate ce vizează o staţie de metrou din Los Angeles a determinat autorităţile locale să sporească măsurile de securitate la reţeaua de transport subteran Red Line, relatează Los Angeles Times.

452 afișări
Imaginea articolului Măsuri de securitate sporite la o staţie de metrou din Los Angeles, în urma unei ameninţări cu bombă

Măsuri de securitate sporite la o staţie de metrou din Los Angeles, în urma unei ameninţări cu bombă

Un individ anonim a avertizat, folosind o linie telefonică din străinătate, că marţi ar putea avea loc un atac la staţia de metrou Universal City a reţelei Red Line, potrivit lui Deidre Fike, directorul adjunct al biroului FBI din Los Angeles.

Fike nu a spus din ce ţară a fost lansată ameninţarea dar a specificat că aceasta a fost transmisă în limba engleză.

La o conferinţă de presă de luni noapte, FBI şi autorităţile din Los Angeles au spus că ameninţarea este considerată specifică şi iminentă, dar că anchetatorii încă analizează credibilitatea ei.

"Ar putea fi real, ar putea fi o farsă", a spus şeriful districtului Los Angeles, Jim McDonnell. "Rugăm publicul să dea dovadă de calm şi vigilenţă".

Şeful Poliţiei din Los Angeles a spus că în zonă sunt lansate ameninţări în mod frecvent, dar acest incident particular este "foarte specific" şi necesită un răspuns rapid.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici