Măsuri speciale de securitate în Uniunea Europeană, în contextul riscurilor teroriste

Măsuri speciale de securitate au fost luate în statele Uniunii Europene pe fondul riscurilor teroriste, după atentatul comis recent la un târg de Crăciun din Berlin, soldat cu 12 morţi şi 50 de răniţi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1983 afișări
Imaginea articolului Măsuri speciale de securitate în Uniunea Europeană, în contextul riscurilor teroriste

Măsuri speciale de securitate în Uniunea Europeană, în contextul riscurilor teroriste (Imagine: AFP/ Ariva Foto Mediafax)

Măsurile de securitate au fost intensificate începând de sâmbătă în Italia şi la Vatican, în contextul în care autorul atacului de la Berlin, islamistul tunisian Anis Amri, a fost împuşcat mortal de poliţie la Milano.

Securitatea a fost sporită şi în Franţa, Germania şi Marea Britanie, în special în jurul obiectivelor religioase şi turistice.

Agenţia europeană a Poliţiei (Europol) a avertizat recent că reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic intenţionează să comită noi atentate de amploare în Uniunea Europeană, fiind vizate ţările care participă la coaliţia antiteroristă coordonată de Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici