Măsuri sporite de securitate la Roma de teama unor atentate teroriste

Un regim de "maximă securitate", cu controale suplimentare pentru vizitatori, a fost instituit în jurul Colosseumului şi a mai multor obiective turistice din Roma, în cadrul unor măsuri de precauţie împotriva terorismului, a anunţat poliţia italiană, relatează agenţia de ştiri DPA.

4773 afișări
Imaginea articolului Măsuri sporite de securitate la Roma de teama unor atentate teroriste

Măsuri sporite de securitate la Roma de teama unor atentate teroriste (Imagine: lifeinitaly.com)

"Zona Colosseumului a fost plasat sub un regim de maximă securitate," se afirmă într-un comunicat al poliţiei din Roma, în care se mai indică faptul că accesul la acest obiectiv turistic se va face prin intrări păzite de poliţişti.

Poliţia a adăugat că măsurile de securitate au fost, de asemenea, sporite în zona Via del Corso, un bulevard comercial populară din capitala italiană.

Regimul de maximă securitate, deja existent în apropierea Bazilicii Sfântul Petru, a fost extinsă şi la zona din jurul Muzeelor Vaticanului.

Recent, filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic avertiza, într-o înregistrare video, că va comite atentate în Israel şi în Europa, ameninţând că va cuceri oraşul Roma, capitala Italiei.

Împreună cu Forumul Roman, aflat în apropiere, Colosseumul este obiectivul turistic cel mai popular din Italia, atrăgând peste 6,5 milioane de vizitatori anul trecut, potrivit datelor Ministerului Culturii de la Roma.

După atentatele de la Paris din luna noiembrie 2015, autorităţile americane au avertizat că Bazilica Sfântul Petru din Roma, precum catedrala Duomo şi Opera La Scala din Milano sunt printre cele mai proeminente obiective europene care ar putea fi vizate de atacuri teroriste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici