Matteo Salvini vrea ca Italia şi Polonia să lucreze împreună pentru a "reforma" Europa. De ce militează pentru o alianţă eurosceptică

Vicepremierul italian şi ministrul de Interne Matteo Salvini a declarat miercuri că îşi doreşte ca Italia şi Polonia să lucreze împreună pentru a reforma Europa, în contextul în care acesta încearcă să formeze o alianţă eurosceptică înainte de alegerile europarlamentare din mai, relatează Reuters.

764 afișări
Imaginea articolului Matteo Salvini vrea ca Italia şi Polonia să lucreze împreună pentru a "reforma" Europa. De ce militează pentru o alianţă eurosceptică

Matteo Salvini vrea ca Italia şi Polonia să lucreze împreună pentru a "reforma" Europa

"Polonia şi Italia vor face parte din noua 'Primăvară europeană', renaşterea valorilor europene", a declarat Salvini în cadrul unei conferinţe de presă cu ministrul polonez de Interne, Joachim Brudzinski.

Întâlnirea a fost iniţiată Brudzinski, care a informat că cei doi au discutat despre migraţie şi securitatea frontierelor Uniunii Europene.

Salvini a declarat că au discutat despre cooperarea Italiei şi Poloniei în formarea unui "nou continent".

"Europa care se va forma în luna iunie (după alegerile europarlamentare din mai) ne va conduce pe toţi, faţă de cea care există azi şi este condusă de birocraţi", a declarat Salvini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici