Mattis afirmă că nu are indicii că regimul de la Phenian a început procesul de denuclearizare

James Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că până în acest moment "nu are cunoştinţă" că regimul de la Phenian ar fi luat vreo măsură în ceea ce priveşte procesul de denuclearizare, informează site-ul cotidianului The Hill.

137 afișări
Imaginea articolului Mattis afirmă că nu are indicii că regimul de la Phenian a început procesul de denuclearizare

Mattis afirmă că nu are indicii că regimul de la Phenian a început procesul de denuclearizare

Oficialul american a mai comentat în legătură cu procesul de denuclearizare a Coreei de Nord că "negocierile detaliate nu au început. Nici nu mă aşteptam la asta în acest moment".

Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit săptămâna trecută cu liderul nord-coreean la Singapore. Cei doi lideri au semnat un comunicat comun prin care s-au angajat să "acţioneze pentru denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea". Însă documentul nu include detalii despre modul în care ar urma să fie obţinut acest deziderat.

În urma summitului de la Singapore, preşedintele Trump a susţinut că regimul de la Phenian "nu mai este o ameninţate nucleară", în pofida faptului că termenii înţelegerii între cei doi lideri rămân necunoscuţi.

Donald Trump a admis că procesul denuclearizării Coreei de Nord va dura mulţi ani, subliniind că va fi verificat de experţi americani şi internaţionali şi oferind asigurări că Statele Unite nu vor reduce efectivele militare din Coreea de Sud.

Preşedintele american a anunţat, imediat după întrevederea cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, că va suspenda exerciţiile militare din Coreea de Sud, argumentând că Statele Unite vor economisi mult prin suspendarea acestor exerciţii militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici