Mauricio Macri: Argentina intenţionează să reclame Venezuela la Curtea Penală Internaţională de la Haga pentru încălcarea drepturilor omului

Preşedintele Argentinei, Mauricio Macri, a anunţat că va reclama guvernul din Venezuela la Curtea Penală Internaţională de la Haga pentru presupuse crime înpotriva umanităţii, conform unui interviu acordat duminică seara postului CNN în limba spaniolă, informează Reuters.

644 afișări
Imaginea articolului Mauricio Macri: Argentina intenţionează să reclame Venezuela la Curtea Penală Internaţională  de la Haga pentru încălcarea drepturilor omului

Mauricio Macri: Argentina intenţionează să reclame Venezuela la Curtea Penală Internaţională de la Haga pentru încălcarea drepturilor omului

Macri a spus că va căuta să facă referire la guvernul condus de preşedintele socialist Nicolas Maduro ”săptămânile următoare” şi că are sprijinul preşedinţior din Columbia, Chile şi Paraguay.

"Pentru mine, nu există nicio îndoială: în Venezuela, drepturile omului sunt încălcate sistematic prin oprirea opoziţiei şi a tuturor. Există un sens din ce în ce mai mare că trebuie să luăm măsuri mai puternice ", a spus el, potrivit unei transcrieri a interviului în publicaţia Nuevo Herald din Miami, în care reporterul CNN Andrés Oppenheimer are o coloană.

"Maduro nu s-a schimbat deloc. Nu sunt optimist pe termen scurt cu privire la ceea ce se va întâmpla în Venezuela ", a adăugat Macri.

Comentariile sale au venit ca urmare a faptului că Maduro a anunţat o rată de schimb unică pe fondul criptografiei de petrol a guvernului său, devalorizându-şi moneda cu 96% printr-o mişcare care, spun economiştii, că va încuraja hiperinflaţia.

Întrucât zeci de mii de venezuelani au fugit în ţările vecine, au avut loc revolte anti-imigranţi în Brazilia, iar Ecuador şi Peru s-au mişcat pentru a-şi consolida graniţele.

Biroul ONU pentru drepturile omului a trimis deja un raport privind Venezuela la CPI, al cărui procuror a deschis o anchetă preliminară privind presupusele încălcări ale drepturilor omului în luna februarie.

Raportul a spus că forţele de securitate venezuelene suspectate de uciderea a sute de demonstranţi şi presupuşi infractori din 2015 se bucură de imunitate faţă de urmărirea penală, indicând că statul de drept este "practic absent" în ţara membră OPEC.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici