McScandal de 42 de milioane de dolari

  • Steve Easterbrook a fost concediat pentru că a avut o relaţie cu o angajată
  • Relaţiile între angajaţi sunt contrar politicii companiei
  • McDonald's alege sa discute despre acest subiect, deşi corporaţiile divulgă rar astfel de situaţii
940 afișări
Imaginea articolului McScandal de 42 de milioane de dolari

McScandal de 42 de milioane de dolari

McDonald's, gigantul american din fast-food, cu venituri de 21 de miliarde de dolari, îşi dă în judecată fostul CEO, Steve Easterbrook. Motivul: recuperarea celor 42 de milioane de euro pe care le-a luat ca plăţi compensatorii după ce a fost concediat.

Easterbrook a fost dat afară după ce a avut relaţii intime cu un subaltern, contrar politicii companiei.

În era #metoo şi Black Lives Matter, corporaţiile fac publice astfel de situaţii pentru a arăta că sunt responsabile atât în faţa acţionarilor, cât şi a clienţilor şi angajaţilor.

Cristina Postolache, headhunter, Stanton Chase: Deci clar (CEO-ul) trebuie să facă ceva foarte rău ca să ajungă să fie dat în judecată. Este de netolerat aşa ceva. Cu atât mai mult cu cât tu eşti numărul 1 din oraganizaţie. Variază foarte mult şi mai ales pentru că situaţiile astea sunt sub NDA (Non-Disclosure Agreement). Şi dacă (firmele) nu sunt listate, imaginea le poate fi afectată, şi atunci preferă să închidă cât mai discret astfel de situaţii, şi să meargă mai departe. Este o chestie de bun simţ să nu ajungi în astfel de situaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici