Media: Kremlinul se aşteaptă ca 100.000 de soldaţi ruşi să fie ucişi până în primăvară

Kremlinul plănuieşte să stabilizeze frontul din Ucraina în timpul iernii şi apoi să reia ofensiva în primăvară, ştiind că acest lucru va implica pierderi mari în rândul soldaţilor ruşi, care ar putea ajunge la 100.000 de morţi.

10444 afișări
Imaginea articolului Media: Kremlinul se aşteaptă ca 100.000 de soldaţi ruşi să fie ucişi până în primăvară

Media: Kremlinul se aşteaptă ca 100.000 de soldaţi ruşi să fie ucişi până în primăvară

Informaţia este prezentată de site-ul independent iStories, care citează o sursă din serviciile ruse FSB şi alta din statul major de la Moscova, ştire reluată de portalul Meduza.

„Până în primăvara anului viitor, numărul soldaţilor morţi şi răniţi ar putea fi în jur de 100.000. Dar acest lucru nu sperie pe nimeni: aceştia pot fi înlocuiţi cu recruţi la serviciul militar obligatoriu", relatează sursa FSB.

Estimarea de 100.000 de ruşi morţi şi răniţi este citată şi de sursa statului major, potrivit căreia printre cei căzuţi se vor afla în principal printre rândurile celor care au fost mobilizaţi în septembrie.

Până în primăvara anului 2023, Ministerul Apărării intenţionează să pregătească 120.000 de recruţi care să fie trimişi în Ucraina, compensând pierderile în rândul celor care au fost mobilizaţi.

Din acest motiv, notează sursa, Putin nu a revocat oficial decretul de mobilizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici