MEDIAFAX ZOOM: 100 de ani de la începutul Primului Război Mondial - GALERIE FOTO

Prima confruntare militară la scară mondială din istorie se declanşa în urmă cu 100 de ani, atunci când Austro-Ungaria declara război Serbiei, ţară considerată responsabilă pentru atentatul de la Sarajevo din 28 iunie 1914.

1168 afișări
Imaginea articolului MEDIAFAX ZOOM: 100 de ani de la începutul Primului Război Mondial - GALERIE FOTO

MEDIAFAX ZOOM: 100 de ani de la începutul Primului Război Mondial (Imagine: Getty/Gulliver)

În respectivul atentat era ucişi arhiducele Franz Ferdinand şi soţia sa, ducesa Sophie Albina Chotek, de către extremistul sârb Gavrilo Princip.

GALERIA FOTO COMPLETĂ PE MEDIAFAX ZOOM

Asasinarea moştenitorului tronului Austro-Ungariei a reprezentat insă numai scânteia ce a aprins butoiul cu pulbere, cauza principală ce a dus la izbucnirea Primului Război Mondial reprezentând-o dorinţa popoarelor de a se elibera de sub stăpânirea marilor imperii şi refuzul acestora de a acorda populaţiilor lor dreptul la auto-determinare.

Progresul tehnologic produs odată cu revoluţia industrială din secolul al XIX-lea a dus la o creştere fără precedent a puterii distructive a armelor folosite, avioane, submarine sau tancuri fiind folosite în premieră într-o confruntare militară. Acest lucru duce la un număr imens de morţi şi răniţi, pagubele materiale fiind incalculabile. 10 milioane de oameni au fost ucişi pe câmpul de luptă şi mulţi alţii, în spatele frontului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici