Medici fără Frontiere: în Ucraina este un „nivel şocant” al violenţelor împotriva civililor

Organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) a constatat că în Ucraina s-a atins un „nivel şocant” al violenţelor împotriva civililor, potrivit Sky News.

817 afișări
Imaginea articolului Medici fără Frontiere: în Ucraina este un „nivel şocant” al violenţelor împotriva civililor

Medici fără Frontiere: în Ucraina este un „nivel şocant” al violenţelor împotriva civililor

Organizaţia susţine că personalul a văzut dovezi ale unui „nivel şocant" de „violenţă nediscriminatorie" asupra civililor.

Organizaţia caritabilă medicală a înfiinţat un tren spital în Ucraina şi a declarat că a fost martoră la o lipsă „scandaloasă" de efort pentru a cruţa şi proteja civilii.

Între 31 martie şi 6 iunie, peste 650 de pacienţi au fost evacuaţi medical cu trenul din estul Ucrainei către spitale din zone sigure, iar peste 40% dintre răniţii din tren erau bătrâni sau copii, cu răni provocate de explozii, amputări traumatice, şrapnel şi răni prin împuşcare.

„Majoritatea pacienţilor cu care am vorbit atunci când au desemnat cine este responsabil pentru rănile lor au indicat forţele militare ruseşti şi cele susţinute de Rusia", a declarat MSF.

Foarte mulţi civili au fost răniţi în timpul unor atacuri care au vizat zonele rezidenţiale.

„Rănile pacienţilor noştri şi poveştile pe care le spun arată fără îndoială nivelul şocant de suferinţă pe care violenţa nediscriminatorie a acestui război îl provoacă civililor. Mulţi pacienţi din trenul MSF au fost răniţi de lovituri militare care au vizat zone rezidenţiale civile", a adăugat Christopher Stokes, coordonatorul de urgenţă al MSF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici