Medicii atrag atenţia indienilor: ”Excrementele de vacă nu sunt tratament împotriva COVID-19”

  • Medicii indieni fac apel la populaţie să nu mai folosească excrementele de vacă în ritualuri de stimulare a imunităţii împotriva COVID-19.
  • Specialiştii atrag atenţia că astfel de practici, de fapt, sunt periculoase şi favorizează transmiterea mai multor boli de la animale la oameni.
  • În India, în ultima lună, numărul total de cazuri a depăşit 22 milioane şi aproape 250.000 de persoane au murit.
817 afișări
Imaginea articolului Medicii atrag atenţia indienilor: ”Excrementele de vacă nu sunt tratament împotriva COVID-19”

Medicii indieni fac apel la populaţie să nu mai recurgă la tratamente pe bază de excremente de vacă în lupta cu COVID-19, scrie Reuters. Conform specialiştilor, nu există nici o corelaţie ştiinţifică între aceste practici şi virusul SARS-CoV-2, ci, dimpotrivă, poate duce la răspândirea altor boli.

În religia hindusă, vaca este simbolul sacru al vieţii şi, conform obiceiurilor, hinduşii au folosit timp de secole excrementele vacilor în ritualuri religioase şi pentru a-şi ”purifica” casele.

În statul Gujarat, mai mulţi oameni merg săptămânal în grajduri şi îşi acoperă corpurile cu balegă şi urină de vacă, pentru a-şi stimula imunitatea să lupte împotriva coronavirusului.

Medicii din India, însă, au avertizat în repetate rânduri populaţia că astfel de practici sunt periculoase, doarece contribuie la răspândirea mai multor boli. ”Nu există nici o dovadă concretă care să confirme că excrementele de vacă pot stimula imunitatea să lupte împotriva COVID-19. În schimb, există riscuri grave asociate consumului sau întinderii pe corp a excrementelor, cum ar fi transmiterea unor boli de la animal la om”, susţine doctorul JA Jayalal, preşedintele Asociaţiei Medicale Indiene.

India este una dintre cele mai afectate regiuni de COVID-19. În ultima lună, numărul total de cazuri a depăşit 22 milioane şi aproape 250.000 de persoane au murit. Din cauza lipsei paturilor de spital, a oxigenului şi a medicamentelor, experţii se tem că cifrele reale ar putea fi de 10 ori mai mari. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici