Medicul din Sierra Leone tratat în SUA pentru Ebola a murit

Medicul din Sierra Leone bolnav de Ebola, care era tratat de sâmbătă în Statele Unite, a decedat, a anunţat luni într-un comunicat Centrul medical Nebraska, spitalul în care era internat bărbatul, relatează AFP.

103 afișări
Imaginea articolului Medicul din Sierra Leone tratat în SUA pentru Ebola a murit

Medicul din Sierra Leone tratat în SUA pentru Ebola a murit (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Anunţăm cu regret că cel de-al treilea pacient pe care l-am tratat pentru Ebola, doctorul Martin Salia, a decedat din cauza simptomelor foarte avansate ale bolii", a informat centrul medical, care anunţase duminică despre acest pacient că "este foarte grav bolnav".

"În pofida eforturilor eroice, boala era prea avansată pentru a-l salva", a subliniat spitalul, care va organiza o conferinţă de presă în cursul zilei.

Medicul Martin Salia, rezident american şi chirurg la Spitalul Connaught din Freetown, este primul cetăţean din Sierra Leone bolnav de Ebola care a fost transferat în Statele Unite, unde au mai fost tratate nouă cazuri de febră hemoragică.

Centrul medical Nebraska, special echipat pentru a îngriji bolnavi de Ebola, a mai tratat deja doi pacienţi infectaţi cu virusul febrei hemoragice, care au supravieţuit.

Potrivit spitalului, doctorul Salia avea insuficienţă renală şi respiratorie când a sosit în Statele Unite.

Pe lângă dializă şi aparatură pentru respiraţie artificială, el a primit plasmă de la un donator vindecat, precum şi serul experimental ZMapp. "Am utilizat toate tratamentele disponibile pentru a-i oferi toate şansele de supravieţuire", a declarat doctorul Phil Smith, directorul medical al unităţii specializate din cadrul Centrului.

Epidemia de febră hemoragică Ebola a provocat moartea a cel puţin 5.177 de persoane, din totalul de 14.413 cazuri înregistrate în opt ţări (Guineea, Liberia, Sierra Leone, Mali, Nigeria, Senegal, SUA şi Spania), conform celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici