Medvedev: Rezolvarea conflictului transnistrean depinde şi de România

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat marţi că există potenţial pentru rezolvarea conflictului transnistrean, dar acest lucru nu depinde doar de Rusia, ci şi de poziţia Republicii Moldova, a Transnistriei, a României şi a Uniunii Europene, relatează agenţia Interfax, în pagina electronică.

42 afișări
Imaginea articolului Medvedev: Rezolvarea conflictului transnistrean depinde şi de România

Medvedev: Rezolvarea conflictului transnistrean depinde şi de România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consider că putem obţine rezultate bune aici, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, toate părţile implicate în acest conflict trebuie să adopte poziţii constructive", a afirmat Medvedev, în cadrul unei conferinţe de presă, la finalul unei întrevederi cu preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german, Angela Merkel, la Deauville, în vestul Franţei.

"Un alt lucru este că administraţia din Moldova este în prezent într-o stare de incertitudine. Alegerile vin şi, în mod natural, aceste procese pot fi reluate numai când părţile la negocieri sunt formate, iar o parte la negocieri este o parte care are puteri", a precizat preşedintele rus.

Medvedev a reiterat că Rusia va continua să promoveze rezolvarea conflictului transnistrean, dar a apreciat că succesul negocierilor va depinde şi de alţi participanţi la acest proces.

"Aş vrea să subliniez că succesul acestui proces nu depinde doar de Rusia. Succesul întregii activităţi depinde de asemenea de poziţia Republicii Moldova, a Transnistriei, a României şi a UE", a afirmat el.

Alegerile legislative din Republica Moldova sunt programate pentru 19 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici