Membrele trupei Pussy Riot din Rusia, găsite vinovate de "huliganism"

Cele trei membre ale formaţiei Pussy Riot sunt "vinovate de huliganism", a declarat vineri preşedintele tribunalului Hamovniceski la Moscova, la începutul citirii sentinţei.

392 afișări
Imaginea articolului Membrele trupei Pussy Riot din Rusia, găsite vinovate de "huliganism"

Membrele trupei Pussy Riot din Rusia, găsite vinovate de "huliganism" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Judecătoarea Maria Sirova a reluat în mare parte argumentele procurorului, care a cerut o condamnare de trei ani pentru Nadejda Tolokonnikova, Ekaterina Samuţevici şi Maria Alehina, pentru "huliganism" şi "incitare la ură religioasă".

Cele trei tinere au interpretat în februarie o "rugăciune punk" în catedrala Mântuitorului Iisus din Moscova, cerând Sfintei Fecioare să "îl îndepărteze pe Putin" de la putere.

Judecătoarea a subliniat că acuzatele nu şi-au regretat faptele, au "încălcat ordinea publică" şi au adus "ofense sentimentelor (religioase) ale credincioşilor".

Avocaţii tinerelor au cerut achitarea lor. Pedeapsa maximă pentru "huliganism" este de şapte ani de muncă silnică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici