Membri ai reţelei teroriste Stat Islamic arestaţi în Kosovo pregăteau atentate în ţări din Balcani

Şapte presupuşi membri ai reţelei teroriste Stat Islamic arestaţi în Kosovo intenţionau să comită atentate în ţări balcanice şi creeze o filială a organizaţiei fundamentaliste sunnite în această zonă a lumii, anunţă autorităţile kosovare.

1178 afișări
Imaginea articolului Membri ai reţelei teroriste Stat Islamic arestaţi în Kosovo pregăteau atentate în ţări din Balcani

Membri ai reţelei teroriste Stat Islamic arestaţi în Kosovo pregăteau atentate în ţări din Balcani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Şapte militanţi suspectaţi de apartenenţă la organizaţia teroristă Stat Islamic au fost arestaţi în ultimele zile în Kosovo. Presupuşii terorişti aveau contacte în Kosovo, Macedonia şi Albania, iar mulţi complici sunt încă în libertate, anunţă autorităţile de la Priştina, citate de site-ul agenţiei Reuters.

Conform procurorilor, cei şapte militanţi islamişti aveau legături cu un membru al reţelei teroriste Stat Islamic, Lavdrim Muhaxheri, autoproclamat "comandant al albanezilor în Siria şi Irak", şi primiseră instrucţiuni de la el pentru comiterea de atentate.

"Pregăteau atacuri teroriste în ţări din Balcani, în primul rând în Kosovo. Erau vizate instituţii de securitate. Indivizii intenţionau să creeze o filială balcanică a reţelei teroriste Stat Islamic", afirmă procurorii kosovari.

Serviciile de securitate din Kosovo, inclusiv cele ale NATO şi UE, au atras atenţia în legătură cu riscul reprezentat de militanţii islamişti reveniţi din zone de conflict din Orientul Mijlociu.

Peste 300 de kosovari participă la conflictele din Siria şi Irak de partea organizaţiilor teroriste. Până în prezent, peste 200 de kosovari suspectaţi de legături cu organizaţia teroristă Stat Islamic au fost arestaţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici