Membrii UKIP, invitaţi să nu îşi mai exprime liber gândurile pe reţelele de socializare

Membrii partidului eurofob britanic UKIP au fost invitaţi de conducerea partidului să nu îşi mai exprime liber gândurile pe reţelele de socializare după o serie de comentarii rasiste sau homofobe, potrivit unui comunicat intern publicat duminică de The Observer.

156 afișări
Imaginea articolului Membrii UKIP, invitaţi să nu îşi mai exprime liber gândurile pe reţelele de socializare

Membrii UKIP, invitaţi să nu îşi mai exprime liber gândurile pe reţelele de socializare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele partidului, Steve Crowther, a declarat că "recomandarea" sa cu privire la Facebook şi Twitter este pur şi simplu de "a nu le folosi", într-un moment în care partidul a actualizat regulile privind controlul utilizării logoului UK Independence Party (Ukip) pe Internet.

"Vă amintiţi vremurile în care puteaţi spune orice vă trecea prin cap? Nu era aşa de rău, nu-i aşa? Eu nu am pagină de Facebook, nici cont de Twitter sau Instagram. Este foarte bine", a scris el într-o publicaţie internă.

Potrivit unei copii a noului regulament al partidului, consultată de săptămânalul duminical The Observer, UKIP le cere "membrilor săi să se abţină de la folosirea logoului partidului atunci când postează mesaje pe Internet, excepţie făcând situaţia în care au autorizaţie scrisă pentru acest lucru" din partea conducerii partidului.

O purtătoare de cuvânt a partidului a precizat că aceste reguli sunt de facto în practică "de multă vreme".

În aprilie, William Henwood a fost constrâns să părăsească partidul după ce a susţinut declaraţii ofensatoare pe Twitter în legătură cu Lenny Kenny, sugerând că actorul ar fi mai inspirat să "emigreze într-o ţară neagră".

Un alt candidat UKIP, Andre Lampitt, a fost suspendat la câteva ore după ce a făcut declaraţii rasiste antimusulmane pe Twitter. El i-a calificat pe musulmani drept "animale", iar pe profetul lor drept "pedofil" şi a calificat credinţa lor drept "dezgustătoare".

Săptămâna trecută, un candidat al UKIP la alegerile legislative din mai a fost constrâns să demisioneze după ce a fost înregistrat în timp ce făcea declaraţii ofensatoare în privinţa homosexualilor şi chinezilor.

Potrivit ultimului sondaj YouGov publicat de Sunday Times, laburiştii se află pe primul loc în intenţiile de vot la următoarele alegeri generale cu 34 la sută, devansându-i pe conservatori (32 la sută), UKIP (15 la sută) şi ecologişti (8 la sută). Liberal democraţii se află abia pe locul al cincilea, cu 6 la sută din intenţiile de vot.

UKIP deţine de la sfârşitul lui noiembrie două mandate de deputat câştigate în cadrul unor alegeri legislative parţiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici