Merkel a început duminică o vizită în China, însoţită de o delegaţie de oameni de afaceri

Cancelarul german Angela Merkel a început duminică o vizită de trei zile în China, a şaptea din 2005, agenda discuţiilor cu oficialii de la Beijing fiind dominată de chestiuni economice şi comerciale.

146 afișări
Imaginea articolului Merkel a început duminică o vizită  în China, însoţită de o delegaţie de oameni de afaceri

Angela Merkel (Imagine: Gabriel Pecheanu / Mediafax Foto)

Merkel este însoţită de o delegaţie de antreprenori germani.

Cancelarul a aterizat la Chengdu, în sud-vestul Chinei, unde s-a întâlnit cu oficiali locali, după care s-a deplasat la Beijing, pentru o întrevedere cu premierul chinez Li Keqiang.

Pentru Germania, cea mai mare economie europeană, China este o piaţă esenţială, de dezvoltarea căreia au beneficiat în special producătorii germani de autoturisme şi utilaje.

Pe de altă parte, Germania reprezintă un partener important pentru China din perspectiva tehnologiilor avansate ale companiilor germane, scrie AFP.

China este cea mai mare piaţă de export din Asia pentru companiile germane, cu vânzări de 67 de miliarde de euro anul trecut. Totodată, Germania este cea mai mare piaţă europeană pentru China, cu exporturi de 73 de miliarde de euro în aceeaşi perioadă.

Cancelarul are programată şi o întâlnire cu preşedintele chinez Xi Jinping.

Chestiunea complicată a respectării drepturilor omului în China ar putea fi abordată în discuţiile private, o abordare considerată de germani mai eficientă decât criticarea publică a Beijingului, potrivit AFP.

Divergenţele în această privinţă abundă, începând cu o expoziţie de amploare la Beijing dedicată artistului disident Ai Weiwei, cea mai mare organizată până în prezent, la care acesta nu a putut participa, însă, din cauza unei interdicţii impuse de Beijing.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici