Merkel condamnă implementarea de către statele UE a unor măsuri individuale împotriva imigranţilor

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat în cadrul unei întâlniri la Paris cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, că este contraproductiv ca statele membre UE să implementeze măsuri în mod individual pentru a răspunde fluxului mare de imigranţi, relatează Deutsche Welle.

1273 afișări
Imaginea articolului Merkel condamnă implementarea de către statele UE a unor măsuri individuale împotriva imigranţilor

Merkel condamnă implementarea de către statele UE a unor măsuri individuale împotriva imigranţilor (Imagine: Hepta)

Merkel a spus că diminuarea traficului la punctele de trecere a frontierei şi închiderea graniţelor a avut drept consecinţe blocarea imigranţilor în Grecia, suprasolicitând resursele acestei ţări.

Aceasta a mai spus că "soluţiile unilaterale" nu sunt de folos.

La rândul său, Francois Hollande a afirmat că este imperativ ca, în numele unităţii europene, controalele temporare la frontieră să fie eliminate din spaţiul Schengen.

Tot vineri, premierul ungar a declarat pentru postul de radio Kossuth că în contextul acestei crize, măsurile luate în mod independent de unele state membre UE sunt mai bune decât inactivitatea Comisiei Europene.

Acesta a reiterat că Ungaria nu va permite imigranţilor să pătrundă pe teritoriul său fără a fi controlaţi. "Gardul nu va fi rupt, nu vor exista revolte ale imigranţilor, incendieri ale taberelor de refugiaţi sau grupuri care le agresează pe femeile ungare, pe soţiile şi fiicele noastre", a spus el.

Comentând asupra eforturilor de a închide graniţele Ungariei astfel încât imigraţii clandestini să nu pătrundă pe teritoriul acestei ţări, el a spus că gardul s-a dovedit a fi eficient, însă acest sistem trebuie extins şi îmbunătăţit. Este nevoie de pregătiri la graniţa Ungariei cu România, şi "trebuie să fim capabili să protejăm fizic" frontiera pe întreaga ei lungime dacă este necesar", a adăugat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici