Merkel face apel la germani să rămână acasă de Paşte pentru a stopa al treilea val de pandemie: „Ar trebui să fie un Paşte liniştit, cu cei apropiaţi de tine"

Cancelarul Angela Merkel a făcut apel la germani, joi, să rămână acasă de Paşte şi să se întâlnească cu cât mai puţini oameni pentru a ajuta la reducerea celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

972 afișări
Imaginea articolului Merkel face apel la germani să rămână acasă de Paşte pentru a stopa al treilea val de pandemie: „Ar trebui să fie un Paşte liniştit, cu cei apropiaţi de tine"

Merkel face apel la germani să rămână acasă de Paşte pentru a stopa al treilea val de pandemie: „Ar trebui să fie un Paşte liniştit, cu cei apropiaţi de tine"

„Ar trebui să fie un Paşte liniştit, cu cei apropiaţi de tine, cu contact foarte redus. Vă îndemn să vă abţineţi de la orice călătorie neesenţială", a spus Merkel într-un mesaj video, adăugând că aceasta este singura modalitate de a ajuta medicii şi asistentele care se luptă cu virusului.

Merkel a spus că în acest val nu sunt doar persoane bătrâne care ajung la spital în stare gravă, ci pacienţii de toate vârstele

Cancelarul german şi-a exprimat speranţa că această campanie lentă de vaccinare va fi accelerată după Paşte, când medicii de familie vor începe să administreze şi ei vaccinul.

Christian Karagiannidis, şeful ştiinţific al asociaţiei DIVI pentru medicină intensivă şi de urgenţă, a declarat că Germania are nevoie de o carantină de două săptămâni, vaccinări mai rapide şi teste obligatorii în şcoli. În lipsa acestor măsuri spitalele din Germania vor fi compleşite, avertizează Christian Karagiannidis.

Spre deosebire de Marea Britanie şi Franţa, cele 16 state federale ale Germaniei au fost reticente în a impune limite drastice circulaţiei.

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în Germania, cea mai populată ţară din Europa şi cea mai mare economie din Europa, a crescut joi cu 24.300 la 2.833 milioane, cea mai mare creştere zilnică din 14 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici