Merkel îl contrazice pe Trump. Ce spune cancelarul german despre organizaţia teroristă Stat Islamic

Stat Islamic este departe de a fi învins, iar în schimb se transformă într-o forţă de război asimetrică după ce grupul de militanţi au pierdut majoritatea teritoriilor pe care le controlau în Siria, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2163 afișări
Imaginea articolului Merkel îl contrazice pe Trump. Ce spune cancelarul german despre organizaţia teroristă Stat Islamic

Merkel îl contrazice pe Trump. Ce spune cancelarul german despre organizaţia teroristă Stat Islamic

Afirmaţiile, care au fost făcute în timpul inaugurării sediului de la Berlin a Agenţiei germane de informaţii BND, contrazic declaraţiile date de preşedintele american Donald Trump privind eliminarea grupului terorist în Siria.

"Aşa-numitul Stat Islamic a fost, din fericire, alungat de pe teritoriile sale, dar acest lucru nu înseamnă că Stat Islamic a dispărut. Se transformă într-o forţă de război asimetric. Iar acest lucru, desigur, este o ameninţare", a declarat oficialul german.

Merkel a mai infirmat că monitorizarea evenimentelor din Siria reprezintă una dintre principalele priorităţi ale agenţiei BND, care includ de asemenea şi descoperirea ameninţărilor cibernetice şi a ştirilor false care au scopul de a influenţa alegerile democratice.

Donald Trump a declarat miercuri că se aşteaptă ca săptămâna viitoare să fie anunţat că o coaliţie internaţională care se luptă cu militanţii Stat Islamic a revendicat toate teritoriile controlate anterior de terorişti.

"Mai este mult până a avea pace în Siria", a mai declarat cancelarul Germaniei.

Recent, Donald Trump a decis retragerea trupelor americane din Siria şi diminuarea efectivelor militare din Afganistan. Preşedintele SUA a luat spontan decizia de retragere a militarilor americani din Siria, fără a se consulta cu principalii consilieri prezidenţiali şi cu ţările aliate, au afirmat oficiali americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici