Merkel: Imigranţii trebuie să asimileze total valorile germane, multiculturalismul este o "iluzie"

Multiculturalismul rămâne o "iluzie", conducând la apariţia unor "societăţi paralele", cu oameni alienaţi social, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, pledând pentru integrarea totală a extracomunitarilor prin asimilarea limbii şi valorilor germane.

7640 afișări
Imaginea articolului Merkel: Imigranţii trebuie să asimileze total valorile germane, multiculturalismul este o "iluzie"

Merkel: Imigranţii trebuie să asimileze total valorile germane, multiculturalismul este o "iluzie"(Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Refugiaţii care vin în Germania în căutare de protecţie trebuie să asume legile şi tradiţiile germane, trebuie să înveţe limba. Multiculturalismul generează societăţi paralele, astfel că rămâne o iluzie", a declarat Angela Merkel la o reuniune a formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată, conform site-ului Tagesschau.de.

În opinia cancelarului german, imigranţii trebuie să se integreze deplin în sociatatea germană, sugerând că multiculturalismul riscă să genereze izolare socială, suburbii precum cele de la periferia Parisului, cu indivizi alienaţi şi unde ratele infracţionalităţii sunt foarte ridicate.

Ideea nu este nouă pentru Angela Merkel. În 2010, cancelarul Germaniei afirma: "Sigur că tendinţa a fost să spunem: adoptăm conceptul multiculturalismului şi coexistăm fericiţi. Dar acest concept a fost un eşec, a eşuat în totalitate".

Pe fondul criticilor, Merkel a promis că Germania va diminua semnificativ numărul imigranţilor extracomunitari primiţi, exprimând convingerea că Uniunea Europeană va trece acest "test istoric".

"Vrem şi vom reduce considerabil numărul refugiaţilor, pentru că este în interesul tuturor", a afirmat Angela Merkel în discursul rostit în faţa membrilor formaţiunii Uniunea Creştin-Democrată (CDU). "Vom putea gestiona actualul aflux de imigranţi extracomunitari, este parte a identităţii noastre să facem lucruri măreţe", a subliniat Angela Merkel.

"Actuala criză a imigraţiei este un test pentru statele Uniunii Europene. Ştiu că rotiţele Uniunii Europene se pun în mişcare cu greu, dar vor funcţiona. La final, Europa a trecut toate testele de până acum", a subliniat Merkel.

Aproximativ un milion de extracomunitari au venit în Germania în 2015, pe fondul politicilor flexibile ale Guvernului condus de Angela Merkel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici