Merkel îndeamnă Irakul să ancheteze presupusele abuzuri împotriva drepturilor omului comise la Mosul

Cancelarul german, Angela Merkel i-a cerut, miercuri, premierului irakian Haidar Al-Abadi să investigheze presupusele abuzuri împotriva drepturilor omului comise în timpul operaţiunilor militare care vizau preluarea controlului oraşului Mosul de la militanţii Stat Islamic, informează Reuters.

380 afișări
Imaginea articolului Merkel îndeamnă Irakul să ancheteze presupusele abuzuri împotriva drepturilor omului comise la Mosul

Merkel îndeamnă Irakul să ancheteze presupusele abuzuri împotriva drepturilor omului comise la Mosul

Angela Merkel l-a contactat telefonic pe premierul irakian pentru a-l felicita în legătură cu victoria de la Mosul, pe care a calificat-o drept "un mare pas înainte în lupta împotriva Stat Islamic". Liderul german l-a încurajat, totodată pe acesta, să ancheteze afirmaţiile privind abuzurile împotriva drepturilor omului apărute după operaţiunile militare.

"Astfel de abuzuri trebuie prevenite pe viitor", a declarat purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert.

Organizaţia Amnesty International a afirmat săptămâna trecută că unele tactici folosite de forţele irakiene şi ale aliaţilor lor în bătălia de la Mosul au încălcat dreptul internaţional umanitar şi ar putea reprezenta crime de război.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici