Merkel se întâlneşte cu liderii statelor din sud-estul Europei pentru discuţii despre imigraţie

Cancelarul german Angela Merkel va participa la o reuniune a liderilor statelor din sud-estul Europei, care va avea loc sâmbătă la Viena, discuţiile urmând să se axeze pe modalităţile de soluţionare a problemelor ridicate de imigraţia ilegală, notează AFP pe pagina electronică.

2008 afișări
Imaginea articolului Merkel se întâlneşte cu liderii statelor din sud-estul Europei pentru discuţii despre imigraţie

Merkel se întâlneşte cu liderii statelor din sud-estul Europei pentru discuţii despre imigraţie

Pe lângă liderii statelor din sud-estul Europei, printre care şi un reprezentant din partea României, la reuniune sunt aşteptaţi şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi comisarul european pentru Migraţie şi Afaceri interne, Dimitris Avramopoulos.

Printre liderii statelor din sud-estul Europei care vor participa se numără şi premierul ungar Viktor Orban, un critic înverşunat al politicii promovate de Angela Merkel în ceea ce priveşte imigraţia. Recent, acesta a propus deportarea imigranţilor ilegali din UE pe o insulă sau în nordul Africii, unde ar urma să aştepte până când cererile lor de azil sunt procesate.

Anul trecut, mai multe sute de mii de imigranţi au ajuns în Grecia, de unde au pornit spre Germania, Austria şi statele scandinave, trecând prin ţările din zona de vest a regiunii balcanice.

În martie acest an, la presiunea Vienei, statele balcanice şi-au închis frontierele, fapt ce a redus semnificat afluxul de imigranţi.

Tot atunci, Uniunea Europeană şi Ankara au ajuns la un acord privind limitarea imigraţiei, însă acest acord este în pericol să fie anulat în urma tentativei de lovitură de stat din Turcia.

Bruxellesul a promis că va oferi ajutor suplimentar Bulgariei pentru a îi permite să gestioneze situaţia privind imigranţi ilegali, iar o nouă unitate a forţelor UE de control a frontierelor urmează să înceapă să opereze din data de 6 octombrie în zona frontierei turo-bulgare.

La reuniune vor participa şefii de guvern din Albania, Bulgaria, Croaţia, Germania, Grecia, Ungaria, Macedonia, Serbia şi Slovenia, iar din partea României va participa ministrul de Interne Petre Tobă, informează agenţia de ştiri Novinite.

Într-un interviu difuzat vineri de postul austriac de televiziune ORF, premierul bulgar Boiko Borisov a declarat că va milita pentru înfiinţarea de centre de primire şi cazare pentru imigranţii în afara teritoriului Uniunii Europene.

"Să inunzi cu refugiaţi state precum Grecia, Italia şi Bulgaria, în timp ce Ungaria şi Austria ridică garduri la frontierele lor nu este nici european şi nici democratic," a completat liderul de la Sofia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici