Merkel şi Putin au discutat la telefon pe tema pregătirii summitului de joi de la Geneva

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin au discutat la telefon pe tema pregătirii summitului de joi de la Geneva, consacrat Ucrainei, a anunţat marţi Guvernul german.

335 afișări
Imaginea articolului Merkel şi Putin au discutat la telefon pe tema pregătirii summitului de joi de la Geneva

Angela Merkel, Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit purtătoarei de cuvânt adjunct a Guvernului german, Christiane Wirtz, citată într-un comunicat, cei doi lideri au purtat o conversaţie la telefon în cursul căreia au discutat "în detaliu" despre "situaţia actuală din Ucraina".

"Pregătirea întâlnirii de joi de la Geneva a miniştrilor de Externe ai Rusiei, Ucrainei, Statelor Unite şi Înaltului reprezentant UE pentru Afaceri Externe s-a aflat în centrul discuţiei", a adăugat ea.

Forţele ucrainene au intervenit marţi împotriva insurgenţilor din estul ţării, o acţiune care plasează Ucraina "pe marginea războiului civil", potrivit Moscovei.

Rusia ia în calcul, în funcţie de amploarea intervenţiei forţelor ucrainene, să nu participe la negocierile de la Geneva.

NATO a anunţat recent că Rusia a trimis aproape 40.000 de militari la frontiera cu Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici