Merkel spune că UE are un ”interes strategic” în relaţia cu China/ Cel mai important parteneriat al Europei este cel cu SUA

  • Cancearul Angela Merkel a spus că Uniunea Europeană are un "interes strategic" în menţinerea cooperări cu China, relatează Bloomberg.
  • Într-o declaraţie ţinută la Berlin, ieri seara, liderul german a spus că relaţia celor 27 de state membre cu China va fi prioritatea guvernului său când va prelua preşedenţia rotativă a UE pe 1 iulie.
  • Merkel a mai precizat că cel mai important parteneriat rămâne cel cu SUA, dar că parteneriatul nu funcţionează la nivelul dorit existând divergenţe pe teme precum mediu.
1812 afișări
Imaginea articolului Merkel spune că UE are un ”interes strategic” în relaţia cu China/  Cel mai important parteneriat al Europei este cel cu SUA

Sursă foto: Profimedia

“Noi, europenii, vom trebui să recunoaştem hotărârea cu care China va pretinde poziţia de lider în arhitectura structurilor internaţionale existente”, a declarat Merkel, potrivit Bloomberg.

Cancelarul german şi-a reiterat dorinţa de a ajunge la un acord cu China în privinţa luptei cu schimbările climatice şi cu problemele sanitare globale.

"Partenerul cel mai important al UE sunt Statele Unite, dar parteneriatul este diferit de ce dorim, mai ales în problema mediului", a precizat Angela Merkel.

Germania va prelua preşedinţia rotativă a UE de la 1 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici