Mesaj ofensator al lui Donald Trump despre Barack Obama, pe care îl numeşte "african"

Miliardarul american Donald Trump a transmis un mesaj catalogat drept rasist despre preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, pe fondul protestelor din Baltimore, izbucnite ca reacţie la moartea unui tânăr afro-american, informează presa americană.

619 afișări
Imaginea articolului Mesaj ofensator al lui Donald Trump despre Barack Obama, pe care îl numeşte "african"

Mesaj ofensator al lui Donald Trump despre Barack Obama, pe care îl numeşte "african" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Măreţul nostru preşedinte african american nu a avut un impact chiar pozitiv asupra infractorilor care distrug cu atât de multă plăcere şi libertate oraşul Baltimore!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Comentariul miliardarului a stârnit critici dure, fiind catalogat drept rasist.

Barack Obama făcuse glume la adresa lui Donald Trump în timpul ediţiei din acest an a Dineului Corespondenţilor de la Casa Albă. În discurs, Barack Obama a făcut o referire comică la adresa disputelor sale principiale din 2011 cu miliardarul Donald Trump, remarcând prezenţa acestuia la evenimentul de sâmbătă. "Şi Donald Trump este aici. Încă este aici", a spus în glumă preşedintele american.

Autorităţile au decretat starea de urgenţă şi au reţinut 240 de persoane în timpul protestelor din Baltimore, izbucnite pe fondul furiei generate de moartea unui afro-american care ar fi suferit un traumatism provocat de poliţie.

Barack Obama a condamnat violenţele din Baltimore: "Aici nu este vorba de proteste, ci de furturi şi distrugere".

Un bărbat de culoare din Baltimore a decedat duminică, la o săptămână după ce fusese reţinut de poliţie, avocatul familiei afirmând că decesul a survenit din cauza unui traumatism suferit la coloana vertebrală în timp ce se afla în custodia forţelor de ordine. Freddie Gray, în vârstă de 27 de ani, fusese reţinut din motive nedezvăluite, pe 12 aprilie, după ce a fugit de poliţie. Nu este clar când a fost rănit acesta, dar decesul lui a fost confirmat duminică de Centrul Medical al Universităţii din Maryland.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici