MESAJUL EMOŢIONANT al veteranilor răniţi în război pentru supravieţuitorii atentatelor din Boston: "Suntem alături de voi" - VIDEO

O organizaţie din Virginia a veteranilor răniţi în război a transmis un mesaj de susţinere către supravieţuitorii atentatelor de la maratonul din Boston, iar foştii militari le povestesc acestora într-un videoclip emoţionant lucrurile pe care le pot face în ciuda propriilor dizabilităţi.

194 afișări
Imaginea articolului MESAJUL EMOŢIONANT al veteranilor răniţi în război pentru supravieţuitorii atentatelor din Boston: "Suntem alături de voi" - VIDEO

MESAJUL EMOŢIONANT al veteranilor răniţi în război pentru supravieţuitorii atentatelor din Boston: "Suntem alături de voi" - VIDEO

Clipul de aproximativ două minute şi jumătate, postat pe canalul YouTube al organizaţiei Shoulder 2 Shoulder (Umăr la umăr), a strâns aproape 20.000 de vizualizări în două zile.

"Dat fiind numărul mare de amputaţi în urma exploziilor, ne-am gândit că ar avea o însemnătate deosebită să oferim o perspectivă directă, de la rănit la rănit, despre menajarea temerilor iniţiale, strategii de recuperare şi dovezi clare că amputarea NU împiedică oamenii de la a avea o viaţă bogată, plină şi captivantă", arată descrierea videoclipului, urmată de un îndemn la susţinere:

"Vă rugăm să luaţi în considerare o donaţie pentru One Found Boston -- onefundboston.org.

Printre cei care transmit un mesaj în videoclip se numără sergenţi şi militari care şi-au pierdut o mână, ambele picioare de la genunchi în jos, sau chiar ambele picioare de la genunchi în sus, mâna stângă de la cot în jos şi braţul drept.

"Şi cu toate astea am găsit o modalitate de a face în continuare nişte lucruri minunate", continuă mesajul de încurajare, imaginile arătând veteranii bucurându-se de o cursă cu maşina sau cu bicicleta, de înot şi de ski.

Aceştia povestesc cum iniţial le-a fost teamă de necunoscut, de cum avea să arate viitorul lor, nefiind siguri că vor mai putea fi un copil, soţ şi un tată bun sau că îşi vor mai putea urma pasiunile.

"Trebuie doar să ai răbdare, să te concentrezi mai mult pe lucrurile pe care poţi să le faci", sună sfaturile date de unul dintre veterani, altul spunând că "nu trebuie să te ascunzi într-o cameră de spital".

"Nu eşti limitat, eşti doar inapt. Viaţa ta nu va mai fi niciodată la fel, dar asta nu înseamnă că nu poţi face în continuare lucruri minunate cu a doua şansă care ţi s-a dat", este mesajul principal al bărbaţilor răniţi în activităţi militare, încheind cu un apel la donaţii şi cu vorbele "Suntem alături de voi".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici