Mesajul Reginei, de Ziua Victoriei: „Nu renunţaţi niciodată, nu disperaţi niciodată”

  • Regina îi laudă pe britanici în mesajul dedicat aniversării a 75 de ani de la Ziua Victoriei în Europa
  • Regina Elisabeta a II-a a adus un omagiu celor care au murit în cel de-al Doilea Război Mondial vineri, cu ocazia aniversării a 75 de ani de la Ziua Victoriei
  • A folosit prilejul pentru a spune că este mândră de modul în care britanicii au răspuns la pandemia de coronavirus, potrivit Reuters.
724 afișări
Imaginea articolului Mesajul Reginei, de Ziua Victoriei: „Nu renunţaţi niciodată, nu disperaţi niciodată”

Sursă foto: Profimedia

Într-un mesaj televizat, monarhul în vârstă de 94 de ani, a spus că cei care au servit în timpul conflictului cu Germania nazistă în anii 1940 ar admira modul în care urmaşii lor se confruntă cu COVID-19 şi măsurile impuse pentru a reduce răspândirea bolii.

"Astăzi poate părea greu că nu putem marca această aniversare specială aşa cum ne-am fi dorit", a spus regina Elisabeta, reflectând asupra reducerii amplorii evenimentelor dedicate aniversării Zilei VE din cauza interzicerii adunărilor sociale, prin anularea paradei veteranilor de râzboi şi interzicerii petrecerilor stradale.

„În schimb, ne amintim din casele noastre şi din uşile noastre. Dar străzile noastre nu sunt goale. Sunt plini de dragoste şi grija pe care o avem unii pentru alţii", a afirmat regina.

„Când mă uit astăzi la ţara noastră şi văd ce suntem dispuşi să facem pentru a ne proteja şi a ne susţine unii pe alţii, spun cu mândrie, că suntem încă o naţiune pe care aceşti bravi soldaţi, marinari şi piloţi ar recunoaşte-o şi ar admira-o”, a adăugat aceasta.

Marea Britanie are cel mai mare număr de decese de COVID-19 din Europa, cu peste 30.000, depăşită doar de Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici