Metoda folosită de Hamas pentru a pirata telefoanele soldaţilor israelieni: erau ”seduşi” cu profiluri false ale unor femei ”seducătoare”

Armata israeliană anunţă că a oprit o tentativă de atac cibernetic a grupării palestiniene Hamas. Potrivit AFP, atacul cibernetic viza telefoanele soldaţilor din armata israeliană, iar luptătorii erau ademeniţi cu profiluri false ale unor femei ”seducătoare”.

1985 afișări
Imaginea articolului Metoda folosită de Hamas pentru a pirata telefoanele soldaţilor israelieni: erau ”seduşi” cu profiluri false ale unor femei ”seducătoare”

Metoda folosită de Hamas pentru a pirata telefoanele soldaţilor israelieni: erau ”seduşi” cu profiluri false ale unor femei ”seducătoare”

Potrivit oficialilor din armata Israelului, zeci de telefoane au fost atacate, dar nu au existat scurgeri de informaţii. Soldaţii primeau mesaje de la o serie de ”tinere seducătoare”, în fapt conturi false controlate de hackerii Hamas. Mesajele erau trimise pe Facebook, WhatsApp, Instagram şi Telegram.

După ce soldaţii intrau într-o conversaţie cu conturile false, aceştia erau încurajaţi să acceseze un link de pe care ar fi putut descărca o aplicaţie ce permitea schimbul de fotografii şi videoclipuri. O dată descărcată, respectiva aplicaţie ar fi început să descarce la rândul său informaţii din telefoanele ”infectate”.

Aceasta ar fi fost a treia tentativă de atac cibernetic a Hamas din ultimii patru ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici