Mexicul a început deportarea imigranţilor care au încercat să treacă în SUA/ UPDATE: Se solicită investigarea folosirii gazelor lacrimogene

Mexicul demarează deportarea a 98 de imigranţi care au fost reţinuţi după ce au încercat să treacă graniţa din Tijuana spre Statele Unite în mod ilegal, a informat luni Institutul Naţional pentru Migraţie, relatează site-ul agenţiei Dpa. În paralel, ministerul mexican de Externe a trimis luni o notă diplomatică Guvernului Statelor Unite, în care îi cere acestuia să demareze o anchetă privind folosirea gazelor lacrimogene împotriva imigranţilor aflaţi pe teritoriul mexican, relatează site-ul agenţiei Reuters.

775 afișări
Imaginea articolului Mexicul a început deportarea imigranţilor care au încercat să treacă în SUA/ UPDATE: Se solicită investigarea folosirii gazelor lacrimogene

Mexic a deportat 98 de imigranţi care au încercat să treacă graniţa în Statele Unite

Autorităţile americane au folosit gaze lacrimogene împotriva imigranţilor, duminică, după ce mai mulţi au încercat să treacă graniţa în mod ilegal. Aproximativ 500 de imigranţi au forţat duminică intrarea în SUA. Poliţia din Tijuana nu a putut face faţă situaţiei, iar forţele americane de Securitate au folosit gaze lacrimogene asupra imigranţilor.

Toţi imigranţii pe care îi va deporta Mexicul provin din Honduras, a declarat Gerardo Garcia Benavente, un reprezentant al Institutului.

Ministrul mexican de Interne, Alfonso Navarrete, a informat că toţi imigranţii, inclusiv agitatorii, vor fi deportaţi.

Aproximativ 7.400 de imigranţi aşteaptă în oraşele de frontieră Tijuana şi Mexicali pentru a putea intra în Statele Unite.

Preşedintele american Donald Trump a reiterat luni că nu va permite imigranţilor să intre în SUA.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici