Mexicul avertizează Administraţia Donald Trump cu măsuri simetrice: "Această criză nu se va rezolva în trei zile"

Administraţia Mexicului va răspunde simetric tuturor măsurilor luate de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, avertizează Luis Videgaray, ministrul mexican de Externe, în contextul vizitei efectuate în Ciudad de Mexico de secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson.

2655 afișări
Imaginea articolului Mexicul avertizează Administraţia Donald Trump cu măsuri simetrice: "Această criză nu se va rezolva în trei zile"

"Ne pregătim pentru o luptă îndelungată, pentru că această criză nu se va rezolva în trei zile", a declarat Luis Videgaray, referindu-se la vizita oficială a lui Rex Tillerson.

"Dacă se va merge spre o strategie de confruntare, cu poziţii deschis divergente, nimeni nu va putea spune că Mexicul nu a avut mâna întinsă", a subliniat Videgaray, conform cotidianului La Stampa.

"Dacă într-adevăr vor fi impuse taxe suplimentare la exporturile mexicane, atunci vom face şi noi acelaşi lucru, ba chiar îl vom face mai bine, alegând sectoarele americane care ar avea mai mult de suferit", a precizat Videgaray.

Noul preşedinte al SUA, Donald Trump, a avertizat că va impune taxe vamale mari produselor importate din Mexic şi intenţionează să oblige Administraţia mexicană să suporte costul zidului care va fi construit la frontiera comună.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici