Michael Cohen susţine că Donald Trump ştia de întrevederea între apropiaţi ai săi şi oficialii ruşi care s-au oferit să furnizeze informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton

Fostul avocat al preşedintelui SUA, Michael Cohen, a declarat că Donald Trump ştia în avans de întrevederea din 2016, în urma căreia ruşii s-au oferit să furnizeze informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton, au informat mai multe surse, relatează site-ul postului CNN.

689 afișări
Imaginea articolului Michael Cohen susţine că Donald Trump ştia de întrevederea între apropiaţi ai săi şi oficialii ruşi care s-au oferit să furnizeze informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton

Michael Cohen susţine că Donald Trump ştia de întrevederea între apropiaţi ai săi şi oficialii ruşi care s-au oferit să furnizeze informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton

Potrivit surselor, care au vorbit în condiţii de anonimitate, Cohen este dispus să discute despre acest lucru cu procurorul special Robert Mueller.

Afirmaţiile lui Cohen ar contrazice negările lui Donald Trump, a avocatului său şi a altor oficiali din cadrul Administraţiei care susţine că preşedintele american nu avea cunoştiinţe cu privile la întrevederea de la Trump Tower.

Cohen susţine că era prezent, împreună cu alte persoane, când Donald Trump a fost informat despre întrevedere. Liderul de la Casa Albă ar fi încurajat aceată întrevedere, susţin sursele.

Cu toate acestea, sursele au informat că Michael Cohen nu deţine nicio dovadă care să îi susţină afirmaţiile. Anul trecut, fostul avocat al preşedintelui a discutat cu două comisii din cadrul Congresului, care investighează ingerinţele Rusiei în alegerile din 2016.

În 2016, fiul cel mai mare al preşedintelui, Donald Trump Jr., împreună cu Jared Kushner şi fostul director al echipei de campanie prezidenţială, Paul Manafot, au participat la o întrevedere cu Natalia Veselniţkaia, un avocat rus.

Întrevederea ar fi fost aranjată după ce un publicist care îl cunoştea pe Trump Jr. l-a informat pe acesta că un oficial rus de rang înalt "s-a oferit să furnizeze echipei de campanie a lui Trump informaţii compromiţătoare despre Clinton", iar oferta făcea parte din "susţinerea Guvernului rus pentru Trump". Donald Trump neagă orice acuzaţie şi susţine că a aflat de întrevedere în 2017.

"A minţit toată săptămâna, minte de câţiva ani. Nu văd cum ar avea credibilitate", a declarat Rudy Giuliani, avocatul liderului de la Casa Albă.

Cohen este investigat la rândul său pentru posibile fraude bancare şi este suspectat că ar fi efectuat o plată de 130.000 de dolari către actriţa de filme pentru adulţi Stormy Daniels, care susţine că a avut o relaţie cu Donald Trump, relatează Reuters.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici